Sonuçları görmek ve/veya aramayı sonlandırmak için "esc" tuşuna basın.

Yazmanın gücü, haydi sen de yaz!

yazmanin-gucu

Yazmayı istediğim bir çok konu var. Fakat her gün yazmamak için bir bahane çıkıyor. İşlerin yoğunluğu, toplantılar, yorgunluk, yazacak konu hakkında araştırma yapmak gerektiği için üşengeçlik. İnsanın en başarılı olduğu konuların başında sanırım bahane üretmek geliyor. Bahane üretirken zorlandığımı hiç hatırlamıyorum, çok kolay bahane üretebiliyorum.

Ocak ayının başında sevgili Fırat, “Her Gün 50 Kelime” isimli bir yazı yazdı. O günden beri takip ettiğim kadarıyla her gün bir yazı yazmaya devam ediyor. İlk yazısından itibaren 50 kelime sınırını çoktan geçmiş durumda. Fakat burada önemli olan yazının uzunluğu değil, sürekliliği önemli. Her gün bilgisayarın karşısına geçince mutlaka yazma ihtiyacı hissetmek oldukça önemli. Her ne olursa olsun yazmak ise ciddi bir disiplin istiyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Abaküs Kitap‘dan sevgili Cevahir ile bir kitap üzerine konuştuk. Blog üzerinde yazdığım yazıları geliştirip, belli bir düzende hazırlayarak kitap çıkarabileceğimiz konusunda prensipte anlaştık. Fakat o günden sonra ben kitap için bir kelime bile yazmadım. Bir çok yazı yazdım, bir çok sunum hazırladım, bir çok mail yazdım ama iş kitap için bir şeyler yazmaya gelince veya blog için bir şeyler yazmaya gelince başlamamak için çok güzel bahaneler ürettim.

Örneğin dün İKÜ’de dersim vardı, eve 20.30’da geldim, akşama kadar çalış, akşam ders anlat, sonra eve gelip yazı yaz. Olacak iş mi? Tabi ki yazmadım.

Bugün bir karar verdim artık her gün yazacağım. Şu anda düşündüğüm ve yazmaya başladığım iki farklı kitap var. Blogumu fazlası ile ihmal ettim. Bu nedenle her gün 1 yazı yazacağım, bu yazının uzunluğu en az 300 kelime olacak. SEO ile ilgilenenler hep bu 300 kelime konusuna takılırlar, mutlaka yazılar 300 kelime olsun diye. 300 kelime ile alakalı sevgili Oytun’un “Tazedirekt SEO kadar başına taş düşsün” isimli yazının sonunda kelime sayısını tamamlamak için yazdığı şey çok hoşuma gitti.

He burada yazıyı normalde bitiriyordum ama Google‘ın 300 kelime SEO limitine takıldığım için şuan uzatıyorum. Biraz daha uzatıp, yarın okullar tatil mi, survivor izle, survivor full izle gibi şeylerde yazacağım ama neyseki 300 kelimeyi geçtim de, oh be 10 dolarlık yatırım yaptığım WordPress blogum artık batmayacak!

Bu kararı almamda son vuruş etkisi yaratan şey “Günde 1000 Kelime Yazmak Hayatımı Nasıl Değiştirdi” yazısı oldu. Diğer verdiğim linkler ile birlikte bu yazıyı okursanız mutlu olurum. Hazır okumaya alıştıysanız bu konuyla ilintili olarak Tüm Başarılı Girişimcilerin Tek Ortak Noktası yazımı da okumak isteyebilirsiniz.

Kelime sayısı : 366 😉

Yorumlar

15 Yorum

Olcay Öksüz

güzel ve bir o kadarda düşünmemizi sağlayacak bir yazı olmuş

Ayhan

Süreklilik kesinlikle önemli ama insanları küstüren bir çok etken var. Ama yine de yılmamak gerekiyor. Teşekkürler Hasan Bey.

Murat Karakılıç

Yazınız tatlı bir tebessüm etmemi sağladı. Çok teşekkür ediyorum 🙂 Bu 300 kelime olayında en sevdiğimiz arama motoru sağolsun çok derin araştırmalar yapmış. Bir yazının bilgi verici niteliğe sahip olması için en az 300 kelime olması gerekiyormuş da muş… Edineceğimiz bilgi dışında bir sürü gereksiz paragraf incelemek zorunda olmamız çok üzücü. Bir yazının bilgi verici niteliği taşıması için başka hususlar bulunamaz mıymış?

Sosyal Blog

Belki de bizleri sıkan nokta önümüze keskin hediyeler, daha dogrusu görevler koymak. Bu işi zevk alarak yapmayı başarmamız gerekiyor.

Yazdığımız zaman kendimizi memnun ve Mutlu hissetmemiz gerekiyor, peki ama nasıl?

Bu konuda herkes kendine bir motivasyon kaynağı bulabilmeli.

Oğuz Alp Tan

Her gün 50 kelime de yazılmıyorsa bilemiyorum artık. Başarılar

Hasan Yaşar

her gün yazmak cidden çok zor, başarmak için çabalıyorum ama her zaman mümkün olmuyor. Sorun kelime sayısı değil süreklilik.

Kelebek Etkisi ve Yolun Güzelliği - Hasan Yaşar

[…] « Yazmanın gücü, haydi sen de yaz! […]

Yazmayı Rutin Haline Getirmek Gerek! – Fırat Şahin

[…] aklımda olan bir fikir ama bunu kesin olarak yapmamı sağlayan şey Hasan Yaşar‘ın “Yazmanın gücü, haydi sen de yaz!” yazısı oldu. Daha çok taze yani. Sonra makale içerisinde bahsedilen Fatih […]

yazı yazmayı becerebilmek – Fatih ÇELEN

[…] gün öncede Hasan Yaşar’dan yazma ile alakalı Yazmanın gücü, haydi sen de yaz yazısını okurken aklıma şöyle bir soru geldi, Yazmış olmak için yazmak mantıklı mı ? […]

KadirKC

Her gün 50 kelime olayı tam benlikmiş 🙂

Said Murat

Günde 1000 kelime yazmak tabi ki bir şekilde insanı da hayatını da değiştirir. Ben 15 yaşımda Milliyet Blog’da başlamıştım, Polonyadan.Com ve Brezilyadan.Com’da yazmaya devam ediyorum, kendi projelerimiz. Ancak hep yurt dışında okuduğumuz için, oradaki hocalarımız, her öğrendiğimiz dil için, BLOG açmamızı tavsiye ederdi. İngilizceni geliştirmek için İngilizce her gün yaz, hatalarını düzelten de bir dostun olsun, sonra en güzel İngilizceye de sen sahip olursun demişlerdi. Öyle yaptık ve şuan faaliyette olmasa da AboutPoland.Net’i , projemizin İngilizce versiyonu olarak kurduk. Her gün yazdık çizdik. Geliştiğine eminiz ki, Amerika’da yüksek lisans yapma imkanı bulduk İngilizcemiz ile. Diğer yandan, Polonya Dili (LEHÇE) için de benzerini yaptık.. yakında Portekizce sunumlarıma da başlıyorum.. Blog yazmak hem zihni rahatlatıyor, çünkü paylaşıyorsunuz, hem de bilgi dağarcığı genişliyor… Bunun yanında hangi dilde yazıyorsanız, dilini de gelişiyor.. Sadece şart, hangi dilde yazıyorsanız, o dili ana dil olan bir arkadaşınız mutlaka yazılarınızı okusun, yardım etsin.. Farkı göreceksiniz…. saidmurat.net’de İngilizce yazmaya devam.. Selamlar, başarılar!
Brezilya’dan (şimdilik), Said Murat..

Hasan Yaşar

Güzel eklemeleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Said Murat

Rica ederim. Yazmaya devam!


Yorum yap